Day Spa Poctivé Ghí z Vysočiny
Kód: V006Související produkty
Detailní popis produktu
Dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Ghí se nepřipálí na pánvi, snáší vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se i zde stává neodmyslitelnou součástí naší současné kuchyně. Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži. V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven. Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení. Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu. Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví... Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením. Složení: máselný tuk min. 99,3 % Upozornění: Může obsahovat stopy mléka. Skladování: Skladujte v 5 - 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 3700 kj / 883 kcal Tuky 99,9 g - z toho nasycené mastné kyseliny 67,4 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Bílkoviny <0,1 g Sůl 0 gBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář