Aktuální sdělení ohledně speciálních akcí apod.

Day Spa Poctivé Ghí z Vysočiny

Kód: V006
1 hodnocení
od 188 Kč

Zvolte variantu

Poctivé Ghí z Vysočiny - kvalitní přepuštěné máslo pro smažení bez přepalování. Ghí je sanskrtský termín pro přečištěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti. Ghí s láskou připravujeme původním způsobem v malých kolekcích se zaměřením na kvalitu a poctivost. Věděli jste, že ghí je pouze natolik dobré, nakolik je dobré máslo, ze kterého je ghí připraveno, tedy přepuštěno? Základem poctivého ghí je nejkvalitnější máslo od farmářů z Vysočiny. Z něj pak díky osvědčené receptuře dostáváme to nejlepší - čistý máselný tuk, který má všestranné použití. Má unikátní chuť a lehce oříškové aroma.

Detailní informace

varianta: 200ml
Dodání 3 dny | V006
188 Kč
varianta: 720 ml
Dodání 3 dny | V008
498 Kč
varianta: 450 ml
Dodání 3 dny | V007
328 Kč

Detailní popis produktu

Dodává všem pokrmům lahodnou a jedinečnou chuť. Ghí se nepřipálí na pánvi, snáší vysoké teploty. Oproti klasickému máslu se nemusí uchovávat v lednici a nikdy vám nežlukne. Ačkoliv na západě není stále moc známé, ve východních kulturách je používáno po tisíce let a pomalu se i zde stává neodmyslitelnou součástí naší současné kuchyně.   Významně podporuje činnost jater, trávicího traktu, pomáhá vyživit kostní dřeň a nervovou tkáň. Obsahuje vitamín A, D, E, K a řadu minerálů. Lze použít vnitřně i vně, je totiž základem ájurvédských produktů na péči o kůži.   V ájurvédě platí za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghí posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Podle ájurvédských pozorování a vědeckých výzkumů snižuje hladinu cholesterolu. Napomáhá detoxikaci, neboť váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je z těla ven.  Ájurvéda pohlíží na ghí jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení.   Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnává v těle dóši - Vátu (dóša ovlivňující pohyblivost těla i mysli) a Pittu (ta kontroluje teplo a metabolismus), a je přijatelné i ve zdrženlivosti pro Kaphu.   Ghí se hodí na restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, potírání palačinek nebo topinek, na pečení buchet, cukroví... Využijete jej hlavně v teplé kuchyni - pro vaření, pečení, ale dá se použít i ve studené. Výborné pro smažení - nepřepaluje se, jelikož má vysoký kouřový bod. Možné je i vnější použití, např. na mírné popáleniny – pokud je ghí včas aplikováno na kůži, předejdeme puchýřům a zjizvením.   Složení: máselný tuk min. 99,3 %   Upozornění: Může obsahovat stopy mléka.   Skladování: Skladujte v 5 - 20° C v šeru. Případná změna konzistence při vyšších teplotách není na závadu.   Výživové údaje na 100 g  Energetická hodnota 3700 kj / 883 kcal  Tuky  99,9 g  - z toho nasycené mastné kyseliny  67,4 g  Sacharidy  0 g  - z toho cukry  0 g  Bílkoviny  <0,1 g  Sůl  0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola